STABU ondersteunt OSF met bouwbreed fabrikantspecificaties

STABU heeft de stap gezet om de Fabrikantgebonden Product Specificaties (FPS) uit STABU Bouwbreed ook voor het vertrouwde STABU² beschikbaar te stellen middels het Open Specificatie Formaat (OSF). Hiermee komt STABU tegemoet aan de wens uit de markt.

In 2015 heeft STABU haar Bouwbreed-systematiek op de markt gebracht en hoewel veel fabrikanten de overstap hebben gemaakt, blijft er ook nog vraag naar het aanbieden van fabrikantenspecificaties in de STABU²-systematiek. STABU komt hier nu aan tegemoet door alle FPS’en die in Bouwbreed zijn opgenomen ook aan te bieden in STABU² middels het OSF. Hierdoor zijn deze ook beschikbaar in de STABU²-systematiek, voorzien van de meest recente informatie van de fabrikant en geënt op de huidige wet- en regelgeving.

Veel fabrikanten hebben een STABU Fabrikantenlicentie afgesloten met STABU. Alle Bouwbreed-specificaties zijn – op initiatief van STABU – omgezet naar het OSF en te downloaden van de STABU website. De STABU²-systematiek wordt dus niet aangepast, maar via het Open Specificatie Formaat kan de informatie wel in STABU² bestekken gebruikt worden.

Volgens STABU is het voordeel ten opzichte van andere aanbieders dat er uitgegaan wordt van informatie die geactualiseerd is, dat de opbouw volgens de nieuwe wetgeving (CPR/CE-markering) is en dat fabrikanten hun productspecificaties kunnen aanbieden in zowel Bouwbreed als via OSF in STABU², zonder extra kosten. Specificeerders (bestekschrijvers) zouden hiermee ook voor STABU² over geüpdatete versies van fabrikantenspecificaties voor hun projectbestek beschikken.

Lees meer en download van www.stabu.org


Plaats een reactie