STABU ondersteunt OSF met bouwbreed fabrikantspecificaties

STABU heeft de stap gezet om de Fabrikantgebonden Product Specificaties (FPS) uit STABU Bouwbreed ook voor het vertrouwde STABU² beschikbaar te stellen middels het Open Specificatie Formaat (OSF). Hiermee komt STABU tegemoet aan de wens uit de markt.

In 2015 heeft STABU haar Bouwbreed-systematiek op de markt gebracht en hoewel veel fabrikanten de overstap hebben gemaakt, blijft er ook nog vraag naar het aanbieden van fabrikantenspecificaties in de STABU²-systematiek. STABU komt hier nu aan tegemoet door alle FPS’en die in Bouwbreed zijn opgenomen ook aan te bieden in STABU² middels het OSF. Hierdoor zijn deze ook beschikbaar in de STABU²-systematiek, voorzien van de meest recente informatie van de fabrikant en geënt op de huidige wet- en regelgeving.

Veel fabrikanten hebben een STABU Fabrikantenlicentie afgesloten met STABU. Alle Bouwbreed-specificaties zijn – op initiatief van STABU – omgezet naar het OSF en te downloaden van de STABU website. De STABU²-systematiek wordt dus niet aangepast, maar via het Open Specificatie Formaat kan de informatie wel in STABU² bestekken gebruikt worden.

Volgens STABU is het voordeel ten opzichte van andere aanbieders dat er uitgegaan wordt van informatie die geactualiseerd is, dat de opbouw volgens de nieuwe wetgeving (CPR/CE-markering) is en dat fabrikanten hun productspecificaties kunnen aanbieden in zowel Bouwbreed als via OSF in STABU², zonder extra kosten. Specificeerders (bestekschrijvers) zouden hiermee ook voor STABU² over geüpdatete versies van fabrikantenspecificaties voor hun projectbestek beschikken.

Lees meer en download van www.stabu.org


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s