Aanpassing indeling KOMO bestekspecificaties

Van diverse partijen heeft KOMO opmerkingen ontvangen over de indeling en volgorde van de bestekspecificaties in het OSF. Daarbij werd er op gewezen dat de verschillende aspecten niet logisch gesorteerd waren en is gevraagd om een duidelijke indeling te creëren.  KOMO heeft hieraan invulling gegeven bij de specificaties die op 1 september werden gepubliceerd.

Voor de productspecificaties is de volgende indeling gemaakt:

  • Materiaal
  • Kenmerken
  • Afmetingen
  • Toebehoren
Voor de realisatie (proces) specificaties geldt nu de volgende ordening:
  • Ondergrond
  • Materiaal
  • Realisatie
Voor de duidelijkheid is besloten om de specificaties vooraf te laten gaan door het betreffende kopje. Naar verwachting van KOMO zal dit de duidelijkheid en leesbaarheid verbeteren. Ook zullen, als gevolg van deze aanpassing, de specificaties beter geschikt zijn voor toepassing in Bouwbreed van STABU.
In de onlangs gepubliceerde specificaties is bovenstaande indeling doorgevoerd. De overige specificaties zullen worden aangepast bij de wijziging van de betreffende Beoordelingsrichtlijn. KOMO realiseert zich dat toepassing van deze aanpassing in reeds opgestelde concepten van bestekken tot de nodige extra werkzaamheden zullen leiden. Ons advies is dan ook om deze nieuwe versie toe te passen in nieuw op te stellen bestekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s