Nieuwe versie in OSF van Bouwbreed Fabrikanten specificaties

STABU heeft een update uitgebracht van haar OSF catalagus met alle fabrikant product specificaties uit Bouwbreed voor gebruik in STABU² bestekken. Hiermee zegt STABU tegemoet te komen aan de wens uit de markt. Bestekschrijvers plaatsen echter kanttekeningen bij het nut hiervan omdat de opbouw van de specificaties uit Bouwbreed niet goed passen binnen de traditionele STABU² bestekken en daarvoor steeds aanpassing behoeven.

In 2015 heeft STABU haar Bouwbreed-systematiek op de markt gebracht en heeft aangekondigd eind 2016 alle fabrikant product specificaties uit de STABU² catalogus te verwijderen. Daardoor ontstaat er een probleem voor fabrikanten die reeds in Bouwbreed gestapt zijn met het bereiken van hun doelgroep: Bouwbreed wordt nauwelijks nog gebruikt en de vraag naar fabrikantenspecificaties in de STABU² systematiek blijft groot.

STABU probeert dit gat te dichten en fabrikanten die reeds in Bouwbreed gestapt zijn tegemoet te komen door het vrijgeven van alle Bouwbreed specificaties in OSF formaat. Hiermee zouden deze beschikbaar komen voor de STABU² systematiek. De vraag is echter of dit afdoende is. Bestekschrijvers geven aan dat fabrikant productspecificaties door hun andere opbouw ‘vreemd’ zijn in een traditioneel bestek en niet zonder aanpassingen te gebruiken zijn.

Download de nieuwe OSF catalogus hier: meer informatie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s